הוצאת אזרחות ודרכון פולני לצאצאי הפולנים



הוצאת דרכון פולני איננה מסובכת , וניתן לסיים את כל התהליך תוך מספר חודשים ,
מומלץ להשתמש במומחים לעניין כלומר משרדי עו"ד  ומתווכים שונים אולם בהחלט ניתן לעשות זאת לבד  ולהגיש את כל הניירת  , או כפי שאני עשיתי זאת דרך משרד עו"ד הממוקם בוורשה ונותן שירות מדהים יעיל מהיר, ישרים והגונים (לא גבה אגורה לפני שסיים את התהליך).

אנחנו כלומר אבי ואני התחלנו את התהליך לפני מספר שנים העניין התארך עקב פטירת העו"ד שטיפל בעניין , והעברת התיק למשרד אחר,
משרד זה הוציא לאבי אזרחות פולנית אולם לא טיפל בענייני ועצר את התהליך ל-3 שנים  ( פרטים ואזהרות לגבי משרד זה ינתנו בפרטי ) ,
יום אחד פגשתי חבר אשר סיפר לי על משרד עו"ד הממוקם בפולין והנו מתמחה בעניינים אילו, התנעתי שוב את התהליך בנובמבר 2012 כאשר רוב הניירת הייתה בידי משרד עו"ד הקודם שלא הגיב לא השיב לטלפונים , לכן נאלצתי להכין ניירת חדשה,
היום אפריל 2013  כחצי שנה אחרי אני עם אזרחות פולנית  וכל הניירת הגיעה מפולין ואני יכול לבקש דרכון פולני, ולהתחיל תהליך לילדי ( דור שלישי ).

מתחילים בבדיקת הזכאות לאזרחות פולנית:

אני ממליץ להסתייע במשרד זה וגם אם תחפשו עליו בגוגל תמצאו המלצות רבות וחיוביות.
מאחר והחוק הפולני די קשוח ויש לעמוד בתנאים מסוימים  , ניתן לעיין בתרגום לעברית לחוק וגיגוליו השונים לאורך השנים עד לעדכון האחרון בשנת 2007 .
קישור לתרגום החוקים  לעברית :   http://tinyurl.com/ckmnrhm

יש צורך לקבל אזרחות עבור הדור הראשון שנולד בפולין ( הורה או סב ) ולאחר מכן ניתן לקבל עבור הדורות הבאים אף אם לא נולדו בפולין,

שני כללי אצבע לגבי זכאות לאזרחות פולנית:

  • כל מי ששירת בצבא  בין הקמת המדינה עד 19.01.195יאבד את זכאותו לאזרחות . ( יש להביא אישור מקצין העיר על שירות ואו אי שירות בצבא בתקופה זו)
  • אזרחית פולין שהייתה בגירה לפני 19.01.1951 מאבדת את זכאותה לאזרחות באם עזבה את פולין וקבלה אזרחות זרה לפני מועד זה.

ניתן לבדוק בלינק  הבא של משרד עו"ד למלא שם טופס ואו לשלוח מייל ולברר מה הזכאות , הם לא גובים כסף על בדיקה.
כמו כן בחיפוש קל בגוגל ניתן למצוא כל מיני מחשבוני זכאות באתרים ופורומים העוסקים בזה ואני מאמין שכל משרד העוסק בנושא יבדוק את הזכאות.


אני מצרף לינק למדריך מדהים שעשה איש בשם אבי ונותן המון נתונים , הסברים מפורטים , קישורים לטפסים  ,איך ממלאים נכון את הטפסים ועושה את הנושא לברור יותר .

המסמכים שיש להשיג לרוב המקרים:

  • עבור דור ראשון יש צורך באישור שלא שירת בצבא ואו בצבא אחר לפני 19 בינואר 1951.
  • תעודות לידה מקוריות ואו העתק מקורי ממשרד הפנים ,
  • תעודת נישואין מקורית או העתק מקורי נאמן למקור רק ע"י הרבנות בה הונפקה המקורית.
  • אישור נוטריוני של דרכון . ( בדר"כ אישור רגיל של נוטריון שעולה נכון להיום כ-70 ש"ח וניתן להוציא אצל כל עו"ד שהנו נוטריון)
  • במקרה של שינויי שם פרטי ואו משפחה העניין יתארך מעט מאחר ויש לעשות את כל שינויי השם גם בפולין וללא האישורים מפולין אי אפשר לגשת לשגרירות להגיש בקשות , כאן יש צורך באישור מקורי ממשרד הפנים על שינוי השם.
  • סטטוס רישום ממשרד הפנים.
  • יפויי כוח שונים למשרד עו"ד הפולני בכדי לאפשר לייצג את המבקש מול הרשויות בפולין.
מסמכים נדרשים  רצ"ב קישור לאתר שגרירות פולין      :  http://tinyurl.com/ccy7pj3

יש לדעת כי על מסמך שמשמש להוצאת אזרחות , תעודת לידה , תעודת נישואין וכדומה לא מוחזר על ידי הרשויות הפולניות , כך שיש להיערך בהתאם ולא למסור ניירת מקור בלי העתקים ואו ניירת מקור שרוצים לשמור עליה כדאי להכין העתקים נאמנים למקור ולמסור את ההעתקים.
קישור להורדת טפסים לבקשות השונות יש בקישורים נוספים) .

לאחר הכנת המסמכים והאישורים מוציאים את המסמכים הבאים בפולין:
אישור על זכרות לאזרחות פולנית - מסמך ראשוני חובה להמשך התהליך
תעודת לידה פולנית
תעודת נישואין פולנית ( למי שנשוי ) ,למי שגרוש יש צורך גם בתעודת גירושין מפולין ולהתייעץ עם עו"ד שמבין בנושא.

צילומי פספורט

יש להכין צילומי פספורט לפי הדוגמא הבאה:
ניתן להצטלם בכל חנות באזור עיריית תל-אביב הם מכירים את הפורמט.
אנחנו הצטלמנו בפוטו לינוף אבן גבירול 12 תל-אביב.

הגשת בקשה ל-PESEL ודרכון פולני:

יש להגיש את הבקשה רק בשגרירות הפולנית ברחוב סוטין 16 תל אביב , יש לקבוע תור דרך אתר האינטרנט של השגרירות ושם יש הסברים על הנדרש באנגלית.
קישור לאתר השגרירות הפולנית לקביעת תור מקוון: http://tinyurl.com/bp35ubq
יש להביא לפגישה את כל המסמכים שקיבלתם מפולין, טופס בקשה ל-PESEL וטופס בקשה לדרכון. ( קישור להורדת טפסים יש בקישורים נוספים).

רשימת מסמכים נדרשים ניתן גם לראות  בלינק המצורף: http://www.telawiw.msz.gov.pl/en/consular_information/paszport/required_documents_proper/

יש להביא דרכון ישראלי ות.ז עם ספח ותמונות הפספורט.
התשלום רק במזומן.( אני שילמתי 665 ש"ח הבת שלי שילמה  465 ש"ח נכון לאפריל 2013 ).
יש לזכור שהם לוקחים את כל האישורים והטפסים ואינם מחזירים אותם , כך שמומלץ לייצר כמה העתקים , לסרוק ולשמור.

הגשת בקשה לקטינים :

עבור הגשת בקשה לקטינים יש צורך במסמך נוסף שעליו יחתמו שני ההורים , כמו כן שני ההורים צריכים להגיע לשגרירות עם הקטינים ולהביא דרכונים ישראליים וכמובן תעודת אישור אזרחות ותעודת לידה של הקטין+ תעודת נישואין פולנית של בני הזוג.

פרטים מלאים לדרישות בהגשת בקשה לקטינים בקישור המצורף:

http://www.telawiw.msz.gov.pl/en/consular_information/paszport/minors/



בהצלחה !!!!



קישורים נוספים:

1. אוסף טפסים להדפסה הקישור משגרירות פולין:
http://www.telawiw.msz.gov.pl/en/consular_information/forms_to_print/


2. לבלוג של אביhttp://www.schneordesign.com/Avi/PolishPassport/polishpassport01.htm


3. משרד עו"ד  בוורשהhttp://www.cklawoffice.eu

  CK and Partners Law Office
Konopczyńskiego 5/7 lok 50, 00-335 Warsaw, Poland
Skype contact: Skype login: ck.and.partners.law.office
Telephone number (office): 00 48 22 225 33 38
Telephone number (office II) 00 48 22 225 33 39

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

אפליקציות ואתרים לשפר טיול בחו"ל וחיפושי טיסות

עשרת הדיברות של ג'ורג' קונסטנזה לעבודה קשה